ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά το 1959 με πρωτεργάτη τον Παναγιώτη Κροκιδά, που οραματίστηκε μια μοναδική επιχείρηση στο Κρυονέρι Ακράτας. Κίνητρό του αποτέλεσε η προσωπική ανάγκη για δημιουργία και στόχος του να προσφέρει στον τόπο την ανάπτυξη. Σε έναν τόπο πολύμορφο, με μεγάλες εκτάσεις αμπελοκαλλιεργειών, την ενδοχώρα την Αιγιαλείας, η δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας αποτέλεσε σημαντική στιγμή στην ιστορία και την εξέλιξη της περιοχής.

Από το 1975 και μετά η νέα γενιά Κροκιδά ξεκινά τη δική της ανοδική πορεία προάγοντας την υψηλή ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό. Με συνεχή στόχο την ανάπτυξη της παραγωγικής μονάδας και τη βελτίωση της ποιότητας των κρασιών, οι Ιωάννης και Ευστάθιος Κροκιδάς, ανακαίνισαν ριζικά το οινοποιείο, καθιστώντας το λειτουργικό και φιλόξενο, ενώ εξοπλίζοντας το με υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης και συσκευασίας, εξασφάλισαν την καλύτερη ποιότητα του προϊόντος.

Σήμερα, τα χνάρια τους ακολουθεί η τρίτη γενιά, που σε συνεργασία με τους πρωτεργάτες, οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό εντείνονται, και νέες ιδέες γίνονται στόχος.